Hallo bloggers!

Ik ben Monique, happely getrouwd en moeder van twee cutie boys, Jimmie en Sem (2002 en 2004). Ik hou enorm van knutselen, noem het maar gerust een verslaving hihi....
Ik ben ook erg verknocht aan Brocante, kan ook uren snuffelen op een oude Brocante markt of ouderwetse vlooienmarkt. Ook in kringloopwinkels kan ik uren doorbrengen, waar ik helaas niet zo heel vaak kom. Op dit blog vind ik het leuk om kaarten/doosjes/layouts aan jullie te laten zien in de Vintage sfeer. Ook foto's van oude dingen, romantische tuinen, Vintage en Victoriaanse plaatjes die ik op internet vind zal ik met jullie delen. Ik zou het erg leuk vinden als jullie een reactie achter zouden laten hoor! Op mijn andere blog www.cutecardsandstamps.blogspot.com laat ik ook leuke dingen zien, tevens kunnen jullie daar zien wat ik aan leuke hobbymaterialen te koop aanbied. Het meeste gloednieuw in de verpakking met leuke korting! Klik op het knopje For Sale en je ziet het!

Heel veel liefs,
Monique

woensdag 11 januari 2012

Wat kan een mens gelukkig worden van simpele dingetjes!

Goedemorgen allemaal! Dit wordt een lange post hoor, dus doe net als ik: pak er een lekker glas thee of koffie bij en geniet van de brocante schatten die ik aan jullie wil laten zien!

Gisteravond ben ik met een moeder van school naar een enorme kringloop winkel geweest, ik heb werkelijk nog nooit zoveel spullen bij elkaar gezien! Ik kan daar zo enorm van genieten, minutenlang kijken naar al die mooie dingen met waarschijnlijk een heel verleden. We zijn begonnen op de kant afdeling; tafels vol met kanten kleedjes, gordijnen, zelfs spreien! Ik hoopte een gehaakte loper tegen te komen en ja hoor, daar zag ik hem! Op onze slaapzolder staat een grenen tv kastje, deze gaat naar de woonkamer (het is erg maar ik móet gewoon regelmatig dingen in huis veranderen) , hij wordt nog wit geverfd, maar voorlopig blijft hij even grenen, in het voorjaar wil ik hem dan gaan opknappen. Nou daar wilde ik dus bovenop een wit kanten loper, dat is dus al gelukt! Voor het luttele bedrag van € 2.50. Oké, wit is hij niet echt meer, maar ik kreeg de tip om hem in soda te wassen, dus dat ga ik eerst nog even uitproberen, anders blijft hij gewoon zo, ook niet erg hoor!

Wat vond ik toen: een prachtige juskom, in rode uitvoering van Royal Sphinx P. Regout, Old Cambridge, ik vind hem zooooooo mooi! Hij koste € 6.00! Even verderop was er weer een hoekje met servies goed, kopjes en schotels dit keer. En kijk nou toch wat ik vond: 4 té schattige kop en schotels met Oud Hollandse kindjes! Van Weiden Bavaria, geen stukje eraf! Waar was ik nog meer naar op zoek: een witte rieten koffer, of eentje die ik zelf wit moest spuiten, maar dat is best een karweitje. Op de riet afdeling vond ik hem! Tussen een hele stapel andere rieten koffers en mandjes! Joehoe! Wat een succes had ik zeg! Het was eigenlijk een picknick koffer, de riempjes zitten er nog in, de binnenkant is met leuke rozenstof bekleed. Slenterend met toch wel al twee armen vol liep ik weer verder, in gedachten zou een oud blik voor in de keuken toch ook nog erg leuk zijn, zou het er zijn? En wat denk je; geheel in de stijl en kleuren die ik graag wilde; een oud Bolletje beschuit blik in mijn kleuren: geel en rood! Voor maar € 1.00! Ik ben bezig om de keuken een grootmoeders uiterlijk te geven, rood wit geblokte gordijntjes onder het aangebouwde aanrechtblad, schapjes aan de muur, enz. enz. Dus dit vind ik zoooo leuk erbij! Ik wilde ook nog even kijken voor wat oude boekjes, ook zo leuk! Ik moest diep bukken, want de nieuwere boeken lagen allemaal bovenop, tot mn oog viel op een klein stapeltje met vergeelde, ouder uitziende boekjes! Hebbes! Ik sloeg het open en meteen moest ik al glimlachen; een stempel van de zondagsschool der Ned. Herv. Gemeente te Warmond. Ik heb het gisteravond gegoogled, want er stond geen datum in, maar ik kwam uit op een jaartal van rond 1933! Gaaf he? Voor €2. Toen vond ik nog 2 oude boekjes, wel de 5e druk, maar goed, het is nog steeds oud, uit 1958 voor de lagere school destijds. Kijk nou toch naar die teksten! Té leuk toch? Op de kook afdeling vond ik nog een replica van wat vroeger in kalendervorm een receptenboekje was uit 1934, met de lekkerste recepten! Het doel toendertijd was fondsen te verzamelen voor de werklozen. Het ziet er toch wel lekker oud uit, het is waarschijnlijk rond 1992 opnieuw uitgekomen, ach het ziet er leuk en decoratief uit hihi..en koste maar €0,25! .. Nog een boekje (heb ik niet gefotografeerd) uit 1962 voor mn oudste zoontje van bijna 10, over préhistorische dieren, voor maar €0,50. Hij vond het geweldig! Nou dat waren mijn schatten van gisteravond! We gaan opzoek naar een mooie buffetkast, mijn kopjes en juskom krijgen dan een mooi plekje! Manlief vond het allemaal maar "zooi", maar vond het wel heel leuk voor mij dat ik er zo blij mee was hihihi... maar begrijpen doet hij het niet hoor! Ik geef altijd als argument dat hij de hele dag op zn werk zit en ik in ons huisje en dat ik dan erg blij en gelukkig word van mooie oude spulletjes om me heen, hij vindt het dan allang best, een gelukkig vrouwtje is natuurlijk erg aantrekkelijk hihi....

Wat vinden jullie van mijn vondsten?Liefs, Monique

1 opmerking:

Marijke zei

Wat een leuk en enthousiast verhaal Monique. Prachtige spulletjes heb je gekocht bij de kringloopwinkel, moet daar toch ook eens naar toe gaan. Elke keer neem ik me dat voor om te gaan maar het is er nog niet van gekomen. Vooral de witte rieten mand die je hebt gekocht is supermooi. Veel plezier met je 'zooi' hihi.

Groetjes, Marijke en Chantal